Termeni financiari pe intelesul tuturor

Sunt 93 intrari in acest glosar.
Cauta pentru termenii glosarului
Incepe cu Contine Termen exact Suna ca
Toate A B C D E F G H I L M O
Termen Definitie
Bancnota

Termen utilizat pentru banii de hartie emisi de catre o banca. Notele sunt, de fapt, o promisiune de plata a detinatorului, la cerere, a sumei inscrise pe bancnota

Bancomat

Terminal controlat de catre calculator aflat, de obicei, in apropierea sau in incinta institutiilor financiare, prin intermediul caruia clientii pot face retrageri sau alte tranzactii pe care le-ar face prin intermediul unui functionar bancar. Aceste terminale poarta nume diferite in diferite tari. Alti termeni utilizati pentru a descrie aceste terminale sunt: terminal de comunicatii banca-client, punct de retragere in numerar, unitate de servire bancara.

Bani

Orice se foloseste ca mediu de schimb general acceptat, standard de valoare si mijloc de economisire sau de conservare a puterii de cumparare.

Beneficiar

Calitate dobandita ca urmare a participarii in sistemul de pensii private sau prin mostenirea activelor unui participant, in conformitate cu prevederile Codului civil.

Beneficiu

Diferenta dintre costul unei posesii si valoarea sa curenta la care se adauga orice alt venit generat din momentul cumpararii. Poate avea valoare pozitiva sau negativa.

Beneficiu minim garantat

Suma contributiilor minus comisioanele legale si, eventual, penalitatile de transfer.

Bon de trezorerie

Forma de obligatiuni guvernamentale care poate fi cumparata de catre investitori.

Broker

Persoana care cumpara si vinde actiuni si alte valori in numele clientilor sai, fiind platit in baza unui comision la fiecare tranzactie.

Broker de pensii private

Societate autorizata si inscrisa in Registrul CSSPP, care are un contract de mandat incheiat cu un administrator in vederea activitatii de vanzare a produsului acelui administrator.

Buget

Plan financiar de economisire si cheltuire a banilor

Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site