Home Carduri Carduri de credit Dobândirea unui card de credit

Dobândirea unui card de credit

Poți depune cerere pentru un card de credit la mai multe bănci sau instituții financiare nebancare (IFN) autorizate. Citește cu mare atenție informațiile pe care le vei primi pentru a lua cea mai bună decizie.

Atât băncile cât și instituțiile financiare nebancare vor realiza un scoring de credit pe baza informațiilor furnizate de tine în vederea verificării capacității tale de plată. Trebuie să ai 18 ani și, esențial, o sursă sigură de venit.

Înainte de a cere un card de credit

Posibilul emitent al cardului de credit îți va oferi informații precum:
 

  • DAE (dobândă. anuală efectivă);
  • ratele dobânzii;
  • taxele de emitere și comisioanele aferente operațiunilor bancare;
  • perioda de grație (perioadă în care nu se percepe dobândă pentru sumele utilizate). Pentru mai multe detalii, folosiți calculatorul Cardul de credit.


Vei primi, de asemenea, o copie a anexei termeni și condiții.  Dacă ai întrebări legate de funcționarea cardului, solicită explicații emitentului.

Analizarea ofertelor
Înainte de a alege un card de credit, informează-te și caută cea mai bună ofertă. Cu toate că au la bază aceleași principii de funcționare, ele se diferențiază din punctul de vedere al ratelor dobânzii sau al caracteristicilor oferite, precum perioada de grație, bonusuri de loialitate ori alte beneficii. Folosește DAE drept criteriu pentru a alege cea mai bună ofertă.

În general, cu cât este mai scăzută DAE, cu atât este mai bună afacerea. Dar nu te uita numai la DAE-€“ verifică rată dobânzii și comisioanele care se aplică, în funcție de cum dorești să utilizezi cardul, de exemplu pentru cumpărături sau pentru a face plăti. Analizează dacă un nivel ridicat al DAE poate fi compensat prin faptul că obții anumite facilități, precum puncte de fidelitate sau rambursări pentru achizițiile făcute. 

Pentru mai multe informaţii, accesează rubrica Întreabă expertul.

 


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site