Home Carduri Carduri de credit La ce trebuie să fii atent?

La ce trebuie să fii atent?

Întârzierea la plată
Vei primi în fiecare lună un extras de cont care îţi va arata toate tranzacţiile efectuate, dar şi suma minimă de plată datorată. În cazul în care nu-l primeşti, adresează-te de urgenţă băncii tale, pentru că altfel poţi fi penalizat pentru întârzierea la plată si vei plăti comisioane (neprimirea extrasului nu reprezintă o scuză acceptată pentru neplata sumelor datorate). Dacă ramâi în urmă cu plaţile, acest lucru se consemnează în istoricul creditului tău. O cale simplă de rezolvare este ca la încheierea contractului de credit să fie menţionat faptul că doreşti să îţi fie retrasă în fiecare lună, din contul tău de debit, suma minima de plată înscrisă în extrasul de cont.

Suma minimă de plată
Este foarte usor să cazi în tentaţia de a plăti în fiecare lună doar suma minimă. Trebuie să ai grijă întrucât în fiecare lună dobânda se va aduna pentru fiecare ban împrumutat şi s-ar putea la un moment dat ca suma pe care o datorezi să fie mult prea mare.

Capcana retragerii de numerar de la ATM
Nu confunda cardul de credit cu cel de debit atunci când doreşti să retragi numerar de la ATM. Dacă foloseşti un card de credit pentru a retrage numerar, ţi se va percepe de fiecare dată un comision, care de cele mai multe ori nu este de neglijat.

Folosirea cardului de credit în străinătate
Este bine ca înainte să pleci în străinătate să anunţi banca emitentă a cardului de credit că intenţionezi să foloseşti cardul de credit în afara ţării. Nu uita să ceri lista comisioanelor percepute la tranzacţiile efectuate în străinătate.

Alte metode de împrumut
Cardul de credit are avantajele lui, dar nu este întotdeauna cea mai avantajoasă soluţie, mai ales dacă nu poţi rambursa împrumutul în interiorul perioadei de graţie. Dacă ai nevoie de fonduri suplimentare ia în considerare un credit de nevoi personale. 

Pentru mai multe informaţii, accesează rubrica Întreabă expertul.


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site