Home Imprumuturi Imprumuturi ipotecare si imobiliare Cum funcționează creditul ipotecar? Care este suma maximă pe care o poţi împrumuta?

Care este suma maximă pe care o poţi împrumuta?

Cât de mult poţi împrumuta depinde de cât de mult îţi poţi permite. Creditorii vor verifica acest lucru înainte de a-ţi acorda creditul, dar şi tu poţi face acest lucru.
 

Creditorii trebuie să împrumute responsabil. Acest lucru înseamnă că ei trebuie să verifice dacă vei putea achita ratele lunare din momentul în care ai contractat creditul şi până la finalul acestuia. Decizia creditorilor va avea la bază analiza venitului şi cheltuielilor tale lunar, dar şi alte circumstanţe.

Creditorii acordă credite bazându-se pe un multiplu al salariului celui ce doreşte creditul respectiv.

Creditorii vor lua în considerare, de asemenea, şi următorii factori, precum:

  • Dacă ai şi alte venituri în afara salariului, care ar putea proveni din bonusuri, ore suplimentare sau comisioane. Cu toate acestea, având în vedere faptul că acestea nu sunt venituri garantate, creditorii ar putea ţine cont doar de jumătate din valoarea acestora;
  • Dacă deja ai multe cheltuieli, cum ar fi alte credite, îţi vor oferi mai puţin, iar în unele cazuri ar putea chiar să refuze să îţi acorde creditul dorit.


Fiecare creditor are propria lui metodă, dar, în general, vor încerca să calculeze venitul disponibil, luand în considerare:

  • Venitul tău total;
  • Orice angajament de credit, cum ar fi împrumuturi sau cărţi de credite deja contractate;
  • Facturile de uz casnic şi cheltuielile de zi cu zi.
 

Dacă ai primit sfaturi de la un broker de credite ipotecare, firma de consiliere ar trebui să îţi recomande un credit ipotecar pe care să ţi-l poţi permite. Indiferent dacă ai primit sfaturi sau nu, creditorul trebuie să îţi ofere împrumutul în mod responsabil. Pentru a-ţi calcula bugetul lunar şi a vedea care este creditul pe care ţi-l poţi permite, accesează secţiunea Unelte.
 

Să nu îţi supraestimezi venitul pentru a obţine un împrumut mai mare. Dacă informaţiile despre venitul tău nu sunt reale, vei contracta un credit pe care nu ţi-l permiţi iar apoi există un risc mare să-ţi pierzi casa.

Pentru mai multe informaţii, accesează rubrica Întreabă expertul.


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site