Termeni financiari pe intelesul tuturor

Sunt 93 intrari in acest glosar.
Cauta pentru termenii glosarului
Incepe cu Contine Termen exact Suna ca
Toate A B C D E F G H I L M O
Termen Definitie
Fond de garantare a pensiilor

Fondul infiintat din contributii ale administratorilor si ale furnizorilor de pensii, avand scopul de a proteja drepturile participantilor si ale beneficiarilor, dupa caz, dobandite in cadrul sistemului de pensii administrate privat, reglementat si supravegheat de Comisie.

Fond de obligatiuni

Companii de investitii care cumpara o larga varietate de obligatiuni in numele unor investitori individuali. Ele functioneaza si ca fonduri de actiuni, numite si fonduri mutuale.

Fondul de pensii administrat privat

Se infiinteaza in scopul punerii in practica a unei scheme de pensii private in sistemul Pilonului II, al carei prospect a fost autorizat de catre

Fondul de pensii facultative

Reprezinta fondul constituit prin contract de societate civila, incheiat intre participanti, in conformitate cu prevederile Codului civil referitoare la societatea civila particulara si cu dispozitiile legii. Fondul de pensii facultative se infiinteaza in scopul punerii in practica a unei scheme de pensii facultative, al carei prospect a fost autorizat de catre CSSPP inconditiile legii.

Fondul Monetar International

Organizatie internationala cu 146 de membri. Principalele functii ale FMI sunt aceea de a imprumuta fonduri statelor membre pentru a acoperi deficite temporare, de a facilita expansiunea si cresterea armonioasa a comertului international si de a promova cooperarea monetara internationala dintre state. FMI emite si Drepturi Speciale de Tragere (DST) care permit statelor membre sa dispuna de o sursa suplimentara a rezervelor. Statele membre trebuie sa plateasca un fel de cotizatie, de obicei in valuta proprie. FMI este un rezultat al Conferintei Bretton Woods care a avut loc in 1944.

Forward

Este un contract intre doua parti pentru a cumpara sau a vinde un activ la un moment specificat in viitor.

Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site