Home Munca si studiu Propria ta afacere

Propria ta afacere

Exista mai multe motive pentru care ai putea alege sa ai propria afacere: se potriveste nevoilor tale , vrei sa fii propriul sef, ai o viziune pe care vrei sa o transformi in realitate. Inainte de a demara afacerea, ia in calcul toți factorii care iți pot asigura succesul. Mai jos sunt cateva sfaturi care iți pot fi de ajutor.

Fii calculat!
Verifica de cați bani ai nevoie pentru cheltuielile necesare traiului zilnic. Construieste un buget de cheltuieli pentru afacere realist si fa o estimare a veniturilor pe care le poți obține si in ce interval de timp. In cazul in care dupa acoperirea cheltuielilor de baza veniturile tale nu pot acoperi si necesarul de finanțare pentru demararea afacerii, vezi care sunt alternativele de imprumut existente pe piața. Nu uita, in afara de cazul in care te imprumuți la familie sau prieteni, creditele vin cu costuri adaugate, pe care trebuie sa le incluzi in bugetul afacerii tale.  Asigura-te ca indiferent de nivelul cheltuielilor estimate pentru traiul tau zilnic si pentru afacere, ți le poți permite. Pentru a evita surprizele neplacute, ține evidența separata a veniturilor, cheltuielilor tale si a celor necesare demararii afacerii.

Planificarea bugetului tau
Evidența stricta a veniturilor si cheltuielilor afacerii tale – adica bugetul – te va ajuta sa controlezi financiar realizarea visului tau. O afacere proprie vine de multe ori la pachet cu multe sacrificii in primii ei ani de derulare. Planificarea stricta te poate ajuta sa ții echilibrul uneori fragil dintre venituri si cheltuieli si sa reduci cheltuielile atunci cand este nevoie.

Foloseste-ți banii eficient!
Bancile ofera dobanzi si rate diferite in funcție de istoricul contului tau. Asigura-te ca ai oferta financiara adecvata situației tale. Separa conturile personale de cele ale afacerii tale si studiaza atent toata oferta existenta pe piața.

Afla care este imprumutul care ți se potriveste
Asigura-te ca ai suficienți bani pentru a-ți pune afacerea pe picioare. Fii realist, altfel risti sa inchizi afacerea din lipsa capitalului necesar.

Inceputul
Fa o lista cu pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a face afacerea sa mearga si pune bani de-o parte pentru cheltuielile neprevazute.

Primii pasi in afacere
Elaboreaza un plan de afaceri riguros.

Cum iți finanțezi afacerea
Poți avea acces la mai multe tipuri de finanțare, insa trebuie sa te asiguri ca varianta pe care o alegi este cea mai potrivita pentru afacerea ta. Elaboreaza o lista cu variantele de finanțare existente pe piața si condițiile in care poți avea acces la ele. Apeleaza la un specialist pentru a lua decizia finala.

Achiziționarea unei afaceri
Cumpararea unei afaceri poate fi un lucru mai usor de realizat decat dezvoltarea uneia noi. Inainte de a investi banii, evalueaza afacerea cu ajutorul unui specialist si asigura-te ca informațiile oferite de vanzator sunt corecte. Daca vrei sa devii distribuitorul unui anumit tip de produs sau serviciu, verifica daca si in ce condiții poți achiziționa o afacere in franciza.

Asigurari
Gandeste-te cum ai putea sa iți protejezi bunurile si afacerea pentru a face fața situațiilor neprevazute. Unele tipuri de asigurari sunt obligatorii prin lege pentru unele tipuri de afaceri,  altele sunt facultative. Un ghid de asigurari te-ar putea ajuta sa alegi asigurarea potrivita pentru afacerea ta.

Impozitele
Asigura-te ca stii ce tip de impozite trebuie sa platesti si cand trebuie sa le platesti. Verifica daca afacerea ta poate fi scutita de unele impozite.

Taxele
Exista taxe diferite pentru diferite tipuri de afaceri. Informeaza-te care sunt taxele pe care trebuie sa le platesti si care sunt documentele pe care trebuie sa le pastrezi.

Avantaje fiscale
Trebuie sa te informezi daca afacerea ta poate beneficia de avantaje fiscale din partea statului, deoarece acestea nu sunt aplicate in mod automat.  Mai multe aici GHIDUL TÂNĂRULUI INTREPRINZĂTORsau pe http://www.mfinante.ro

Derularea afacerii tale
Verifica permanent situația financiara a afacerii tale, revizuieste bugetul de venituri si cheltuieli permanent, pentru a putea interveni in caz de nevoie. Monitorizeaza-ți permanent bugetul personal. Daca circumstanțele se schimba (de exemplu, veniturile din afacerea ta scad si ratele la banca cresc) analizeaza-ți bugetul personal pentru a te asigura ca este unul realist.


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site