Home Noutati 70 de tineri vor primi 10.000 de euro nerambursabili de la stat pentru afaceri

70 de tineri vor primi 10.000 de euro nerambursabili de la stat pentru afaceri

Pinus Siculus SRL-D din Brasov, cu activitati de intretinere peisagistica, Integrated Comunication Solutions SRL-D din Ploiesti, cu activitati in prelucrarea datelor si administrarea paginilor web, Gradinita Arici Pogonici SRL-D din Ploiesti, firma Ceai si Arta SRL-D din Craiova si centrul de fitness Paco Power Gym SRL-D din Targu Mures sunt doar cateva dintre cele 70 de firme infiintate de tinerii antreprenori romani care vor primi o finantare nerambursabila de la Guvern, in valoare de 10.000 de euro.

Cele 70 de contracte au fost semnate ieri de catre reprezentantii Agentiei pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), aflata in subordinea Ministerului Economiei.
"Majoritatea proiectelor sunt de tipul 10.000- 10.000, adica tinerii intreprinzatori vin cu o cofinantare de 10.000 de euro din fonduri proprii, fie din economiile pe care le au, fie de la parinti", a spus Dumitru Nancu, vicepresedinte al AIPPIMM.

 Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprin­zatorii tineri, prin care antreprenorii cu varsta de pana la 35 de ani pot primi finantare de pana la 10.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri are o valoare totala de 21 de milioane de lei (5 milioane de euro).
 


Din 22 februarie pana pe 17 aprilie, la Registrul Comertului s-au inregistrat 3.205 microintreprinderi SRL-D, dintre care s-au inmatriculat 1.859 de firme. In aceeasi perioada pe site-ul www.aippimm.ro s-au inregistrat online 700 de planuri de afaceri.

Pentru a beneficia de finantare nerambursabila, intreprinzatorii trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit.

Alte facilitati acordate debutantilor in afaceri sunt scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati cu contracte pe perioada nedeterminata.

Ca sa poata fi infiintate cu ajutorul finantarilor de la stat, firmele tinerilor – denumite SRL-D, aceasta fiind o noua denumire inregistrata oficial, D provenind de la "debutant"- nu trebuie sa desfasoare activitati in urmatoarele domenii: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, tutun, alcool, plante si substante aflate sub control national, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

Sursa www.zf.ro


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site