Home Noutati Bancherii se bat in oferte pentru banii bunicilor

Bancherii se bat in oferte pentru banii bunicilor

Pensia e un venit mic, dar, in vremuri de criza, cel putin este stabil. Bancherii nu mai stramba din nas la astfel de clienti, astfel incat produsele si facilitatile pentru pensionari, candva oferite doar de una-doua institutii, se inmultesc.

Mai multe banci ofera posibilitatea incasarii pensiei de stat prin intermediul conturilor bancare de catre pensionari. Printre acestea: BCR, Raiffeisen, OTP, Volksbank si CEC. In ultima luna, inca doua banci au inceput sa ofere aceasta facilitate si anume: Intesa SanPaolo si Romanian International Bank (RIB).

Ce au de facut concret pensionarii pentru a putea incasa pensia prin aceasta modalitate? In principiu, exista doua variante. In prima, se deplaseaza pana la o sucursala a bancii, prezinta cuponul/talonul de pensie si buletinul, completeaza o cerere de deschidere a unui cont curent (in cazul in care nu au deja un cont deschis la acea banca) si un formular de incasare a pensiei. In acest caz, banca se ocupa mai departe de tot fluxul, inclusiv de depunerea documentatiei la Casa Teritoriala de Pensii de care apartine solicitantul. Aceasta este procedura la BCR, Raiffeisen si Intesa Sanpaolo.

A doua varianta presupune, in plus fata de cele descrise mai sus, deplasarea persoanei in cauza si la Casa de Pensii pentru a depune o cerere cu datele beneficiarului si ale contului in care urmeaza sa fie virata pensia. Astfel se procedeaza la OTP Bank si Volksbank. In cazul bancii RIB, cererea-tip se depune de catre banca sau de catre client, in functie de optiunea acestuia, la institutia statului in evidenta careia se afla clientul beneficiar.

Raiffeisen ofera acest produs atat pentru pensionarii Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), cat si pentru cei ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Clientii CEC Bank dispun si de posibilitatea de a efectua plati periodice prin virament catre furnizorii de servicii (plata abonamentelor telefonice/radio/TV, consum de energie electrica/gaze naturale, impozite, chirii, prime de asigurare etc.), utilizand Direct Debit/Standing Order.

Comisioane, deloc sau mai mici

Majoritatea bancilor consultate de Capital nu percep in astfel de cazuri comision pentru deschiderea contului sau comision de retragere cash de la ATM, ci doar un comision lunar de administrare cont curent (in unele cazuri).

La Intesa, de exemplu, comisionul pentru administrarea cardului este tot 0%. Clientul poate beneficia, in cazul platii unui comision de patru lei lunar (sau opt lei in cazul in care nu se indeplineste conditia de a incasa minimum 400 lei lunar pe cont si de a mentine acest sold cel putin 24 de ore), de comision 0% la retragere de numerar de la oricare din ghiseele bancii.

Anumite banci ofera pensionarilor si produse sau facilitati precum dobanzi preferentiale pentru depozite, promotii valabile in perioada curenta sau alte pachete de servicii.

Astfel, Raiffeisen ofera pentru pensionari atat un bonus de 0,25% adaugat dobanzii depozitelor standard in lei, pe trei si sase luni, cat si facilitatea de descoperit de cont (Overdraft). Limita de credit este stabilita la valoarea a maximum trei pensii si se acorda in baza analizei de credit. Dobanda este de 15,83%, calculata in functie de indicatorul ROBOR la sase luni.

In aceasta perioada se desfasoara si campania promotionala „Castiga o pensie in plus pe viata“, cu premii acordate prin tragere la sorti pe tot parcursul anului curent. Clientii pot castiga o pensie in plus pe an (a 13-a pensie anual) in valoare de maximum 2.000 Lei, timp de 15 ani, platibila in avans. Banca acorda trimestrial un astfel de premiu.

Produse cu dobanzi preferentiale

OTP Bank ofera pensionarilor depozite cu dobanzi preferentiale si anume: 0,30% peste dobanda standard a bancii, pentru depozitele la termen in RON, si 0,20% peste dobanda standard a bancii, pentru depozitele la termen in valuta.

„Strict destinat pensionarilor am lansat contul curent Bunici, cu mentiunea ca pensia se poate insa incasa in orice cont curent, nu exclusiv in acesta”, declara reprezentantii bancii Volksbank. Nu se percepe comision de administrare sau de deschidere cont. Dobanda anuala pentru conturile in lei este de 4,5%, iar cea pentru conturile in euro, de 2,135%.

La Intesa SanPaolo, clientul poate alege sa-si creasca economiile prin Planul de Acumulare, ce ofera acces permanent la banii din cont. Produsul permite economisirea lunara a unei sume stabilite de client, in concordanta cu stilul acestuia de viata, care se transfera automat din contul curent, la data stabilita.

Alte facilitati

Raiffeisen +0,25% dobanda pentru depozitele standard in lei (3 si 6 luni); facilitate de descoperit de cont (limita de pana la 3 pensii).
OTP Bank +0,3% dobanda standard pentru depozite la termen in lei si +0,2% pentru depozite la termen in valuta.
Volksbank Contul curent Bunici. Dobanda conturi in lei: 4,5%. Dobanda conturi in euro: 2,135%.
Intesa Sanpaolo Economisire prin Planul de Acumulare.

Sursa www.capital.ro


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site