Home Noutati Consultare publica - procedura privind schimbarea bancii

Consultare publica - procedura privind schimbarea bancii

Comisia Europeana a lansat un chestionar on line referitor la posibilitatea consumatorilor de a-si muta contul de la o banca la alta pentru a afla informatii de la consumatorii care au efectuat o astfel de operatiune.

Acest chestionar vine in baza faptului ca industria bancara europeana (EBIC) a elaborat o serie de principii cu privire la mobilitatea bancara menite sa faciliteze transferul conturilor bancare, principii implementate de asociatiile nationale ale bancilor in noiembrie 2009.

Avand in vedere ca aceste reguli sunt in vigoare de aproximativ un an, serviciile Comisiei doresc sa afle informatii de la consumatori cu privire la modalitatea in care a decurs procedura de mutare a unui cont la o alta institutie bancara in statele membre. Prin urmare, consumatorii sunt rugati sa completeze, un scurt chestionar in limba romana. Raspunsurile primite vor fi foarte importante la evaluarea aplicarii in mod corespunzator a principiilor elaborate de industria bancara.

Chestionarul poate fi accesat la urmatorul link: http://ec.europa.eu/internal_market/finservices-retail/mobility/switching_feedback_ro.htm


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site