Home Noutati Reuters: La cinci luni dupa prezicerea apocalipsei, pietele s-au indragostit din nou de euro

Reuters: La cinci luni dupa prezicerea apocalipsei, pietele s-au indragostit din nou de euro

Pietele financiare au avut nevoie de numai cinci luni pentru a se indragosti din nou de moneda euro dupa prezicerea colapsului uniunii monetare europene, se arata intr-o analiza Reuters.

Moneda unica a crescut cu aproape 5% fata de dolar doar in ultimele doua saptamani.

Euro este departe de a fi o valuta perfecta, temerile privind situatia financiar-fiscala a unor tari precum Irlanda si Spania persistand. Insa nesiguranta economica din Statele Unite, Japonia si Marea Britanie, dar si amenintarea "printarii de bani" catre bancile centrale ale acestor tari fac ca moneda europeana sa fie "raul cel mai mic".

Dupa cum spunea analistul Citigroup Tom Fitzpatrick, "pe taramul orbilor, omul cu un singur ochi este rege", noteaza Reuters.

Potrivit acestuia, moneda euro da semne ca a iesit de pe trendul descendent care dureaza inca de la sfarsitul anului 2008.

La cotatia de 1,36 dolari, euro a recuperat deja mai mult de jumatate din declinul recent fata de dolar, dupa ce a cazut de la 1,5 dolari in noiembrie 2009 la un minim al ultimilor patru ani, de sub 1,19 dolari, in iunie 2010.

In opinia analistului Citi, euro ar putea ajunge in curand la 1,39 dolari.

Investitorii considera ca schimbul de dolari pe euro este cea mai buna investitie in prezent, dupa un val de semnale din economia americana care alimenteaza speculatiile ca Federal Reserve ar putea incepe inca din noiembrie sa incerce sa invie cresterea prin "printarea" de dolari spre achizitionarea de obligatiuni de stat si alte active.

Sursa www.mediafax.ro


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site