Home Noutati Topul celor mai proaste investitii imobiliare ale anului

Topul celor mai proaste investitii imobiliare ale anului

Mirajul casei de la periferie a apus. Romanii cauta apartamente in zone cu o infrastructura buna. Daca ati cumparat o locuinta in una din comunele limitrofe Capitalei la inceputul anului, atunci ati facut una dintre cele mai neinspirate investitii financiare

Topul celor mai proaste achizitii imobiliare este deschis de casele din comuna Corbeanca, judetul Ilfov. In aceasta localitate, o locuinta de 150 de metri patrati putea fi achizitionata la inceputul anului pentru circa 200.000 de euro. In prezent, valoarea de piata a aceleiasi proprietati a scazut cu aproximativ 40%, pana la nivelul de circa 123.000 de euro, conform unui studiu al portalului imobiliare.ro.

"Corbeanca este o zona care are marele handicap al accesului dificil dinspre Bucuresti. Iar interesul investitorilor pentru dezvoltarea economica a localitatii a scazut considerabil de-a lungul timpului", a declarat pentru gandul Ioan Sorin Rosu, director al agentiei imobiliare Apulum 94.

O explicatie mai nuantata a fenomenului o da Daniel Crainic, directorul de marketing al portalului imobiliar: "Corbeanca este una localitatile din apropierea Capitalei unde preturile caselor s-au situat la un nivel relativ inalt. Cumparatorii se indreapta acum fie spre apartamente in zone cu o buna infrastructura, fie spre case in zone recunoscute pentru preturile mai scazute".

Comuna Pantelimon, ieftiniri consistente

O decizie cu rezultate economice nefaste s-a dovedit a fi si cumpararea de case in comuna Pantelimon. Aici, pretentiile proprietarilor pentru casele cu o suprafata mai mica de 150 de metri patrati au scazut cu 18%, iar pentru cele a caror suprafata depaseste 150 de metri patrati, cu peste 16%. In Pantelimon, o casa cu o suprafata de 150 de metri patrati poate fi achizitionata la un pret mediu de 83.250 euro. "Preturile proprietatilor din jurul Bucurestiului au scazut in general. In particular, in zonele Cernica-Pantelimon si in Nordul orasului s-a construit foarte mult si exista oferta disponibila peste numarul cererilor reale", a spus, pentru gandul, Ion Catutoiu, director general al agentiei Real Time.
De asemenea, si in Otopeni, pretul caselor a scazut in acest an, cu 9% pentru casele de pana in 150 de metri patrati si cu aproape 7% pentru casele de peste 150 de metri patrati. Totusi, Otopeniul se mentine printre cele mai scumpe localitati din jurul Bucurestiului, cu o valoare medie de 1.124 de euro pe metru patrat pentru casele cu o suprafata depaseste 150 de metri patrati.

Periferia Iasiului, campioana preturilor mici

Şi proprietarii de case din provincie si-au revizuit asteptarile cu privire la o eventuala tranzactie imobiliara. Pana nu demult comune fruntase la constructii rezidentiale, Florestiul si Gilaul, ambele situate in apropierea muncipiului Cluj-Napoca, au in continuare o oferta bogata. Şi sensibil mai ieftina decat la inceputul lui 2010. O casa de 150 de metri patrati din aceste sate costa acum cu 23% mai putin. Pentru un metru patrat de locuinta proprietarii solicita 445 de euro. La nivel national insa, comunele de la periferia Iasiului ocupa primul loc in clasamentul celor mai ieftine case. In prezent, o locuinta de 150 de metri patrati poate fi cumparata cu un pret mediu de 64.800 de euro.


Sursa www.gandul.info


Site realizat cu mândrie de graficaro.net - servicii de creare site